Het Raadhuis van Grootschermer gaat vanaf 1 mei in de weekeinden open voor publiek. Er komt een informatiepunt, een kleine expositie en bezoekers krijgen een rondleiding. Voor de opening hoopt het bestuur van de Stichting Raadhuis Grootschermer vijftig gastheren en - vrouwen te vinden. Dat lijkt te gaan lukken. na een informatieavond op dinsdag stond de teller al boven de dertig vrijwilligers.

In restaurant Het Genot van Grootschermer waren dinsdag rond veertig belangstellenden voor het project, dat in november nog uitgeroepen werden tot 'Beste Bewonersinitiatief' van gemeente Alkmaar en hiervoor € 4.000 budget kreeg. Op de Facebookpagina van de stichting is te lezen dat iedereen zeer geïnteresseerd was in de enthousiaste verhalen en de plannen, en afloop met veel vragen en goede ideeën kwam.

Binnenkort is de raadzaal klaar en kan dan als vergaderlocatie worden verhuurd. Bij de herinrichting wordt zoveel mogelijk gebruik van voorwerpen die vroeger ook in het Raadhuis stonden. Deze staan in het depot van museum Het Houten Huis in De Rijp. Met de gemeente is overleg om van het monumentale pand weer een trouwlocatie te maken. (foto: Dorpsraad Grootschermer)

Pin It
Bekeken: 3749x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/