Als voorproefje op het populaire Snert Event van Boer Ted in Zuidschermer, dat elk jaar op de laatste zaterdag van januari plaatsvindt, organiseert Buurderij De Rijp zaterdag 14 januari van 11.00 tot 12.00 uur een Boeren & Buren Snertproeverij in Restaurant Bij Ernst.

Tijdens de Snertproeverij kunnen bezoekers kennismaken met de producenten van Boeren & Buren en deproducten proeven. Wekelijkse gastheer van Buurderij De Rijp Ernst van der Baan zorgt voor de snert, producent Boer Ted levert de knolselderij en vleesleverancier Jan Steenbergen de worst. Bakker Etienne zorgt voor bijpassend brood en traiteur Gusto en zuivelleverancier Noord-Hollands Hof voor aioli en kaas. Eerlijk & Heerlijk serveert een bijpassende sap van op natuurlijke wijze geproduceerde vruchten.

Het concept Boeren & Buren maakt het mogelijk om rechtstreeks bij boeren en ambachtelijke makers van foodproducten op een maximale afstand van 250 kilometer van de Buurderij te kopen. Online bestellingen kunnen op zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur tijdens een gezellige bijeenkomst in Restaurant Bij Ernst (Oosteinde 31) worden afgehaald. Buurderij De Rijp is samen met de Buurderij in Amsterdam als eerste twee Buurderijen van Nederland medio december 2016 geopend.

Inschrijven voor Buurderij De Rijp op Facebook kan via www.boerenenburen.nl. (foto: Marco van Ammers Fotografie)

Pin It
Bekeken: 4026x
https://ee.itk.ac.id/data/