Alkmaar, 15 juli 2013. Met de komst van de nieuwe Friesebrug, die in september 2009 officieel geopend is, werd Alkmaar ook een kunstwerk rijker: 'De Duivenwagen' van kunstenares Marte Röling. Een uniek kunstwerk van een gevierd kunstenares. Het kunstwerk is echter sinds de opening diverse keren zwaar beschadigd door vandalen. Samen met de kunstenares is daarom nagedacht over het vandalismebestendig maken van het kunstwerk, zonder de essentie ervan aan te tasten. Zij kwam met het idee om de gouden duiven door heel Alkmaar 'uit te laten vliegen'. Via de website van Alkmaar is hier aandacht voor gevraagd en kon iedereen zijn of haar favoriete locatie kiezen. De nieuwe locaties voor de 23 gouden duiven zijn nu bekend.

De locaties met de meeste stemmen zijn geworden: Stadsboerderij De Hout, Accijnstoren, Stadhuis, Carillon Oudorp, Stedelijk Museum, MFA Mare Nostrum, Carillon Koedijk, Waaggebouw en het MFA Vroonermeer. Bij de lijst van locaties waaruit gekozen kon worden, is rekening gehouden met een aantal criteria. Zo zijn het allemaal goed zichtbare en openbare locaties. Daarnaast zijn de locaties allemaal onbereikbaar, zodat vandalen geen kans hebben. De gekozen locaties krijgen binnenkort allemaal een paartje gouden duiven. Daarnaast ontvangt ook het Schermereiland één gouden duif, die wordt geplaatst op 't Schermerhuys. Voor Graft de Rijp is de keuze gevallen op het nieuwe gezondheidscentrum in De Rijp (Wollandje 1, De Rijp). De locatie voor Schermer is nog niet bekend. Zij gaan de komende tijd nog aandacht geven aan de actie.

20130715 marte röling duiven

Pin It
Bekeken: 1940x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/