Alkmaar 12 juli 2013. Driehonderd leerlingen van twaalf basisscholen uit West-Friesland schrijven samen één boek. Samen met de Hoornse kinderboekenschrijver André Nuyens gaan de leerlingen van groep 8 aan de slag met het verhaal van Dirck-Jan Coenszoon. Dirck-Jan is een fictieve, bikkelharde handelaar die vanuit de Gouden Eeuw per ongeluk in de 21e eeuw terecht komt. Hij gaat op reis langs de West-Friese Omringdijk, waarbij hij stuit op verschillende taalproblemen. De taal is anders dan vier eeuwen geleden. Het verhaal wordt geschreven voor kleuters en het doel is kinderen spelenderwijs met taal te leren omgaan. Dit taalproject wordt ondersteund door Stichting Lezen & Schrijven en moet met 'crowdfunding' gefinancierd worden, oftewel het project is volledig afhankelijk van giften. Om het project te kunnen voltooien is minimaal 15.000 euro nodig.

Ruim 25% van alle leerlingen verlaat de basisschool met een leesachterstand van ruim twee jaar. Alleen door samen te werken kan hier iets aan worden gedaan. Door het verhaal van Dirck-Jan tot leven te brengen, komen basisschoolleerlingen op creatieve wijze in aanraking met lezen en schrijven. 

In de periode van 15 juli tot en met 15 september staat het taalproject op de website van Voor de Kunst.  Iedereen die lezen en schrijven een warm hart toedraagt, wordt opgeroepen om en een donatie te doen. Elk bedrag is welkom. Alleen bij voldoende financiering kan niet alleen Dirck-Jan Coenszoon zijn avontuur beleven, maar leren 300 kinderen hoe leuk en belangrijk taal is.

Pin It
Bekeken: 1380x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/