Vanwege een artikel in het AD op 4 januari over radicale islam in het westen, stelt OPA schriftelijke vragen aan het Alkmaars college. In het artikel spreekt socioloog Ruud Koopmans zich uit over de noodzaak om het gevaar van de radicale islam in het westen beter onder ogen te zien en zich weerbaarder op te stellen.

Professor Koopmans vindt dat de islamitische gemeenschap zich duidelijker moet uitspreken tegen terreur, maar het verbaast hem dat dit niet op grote schaal gebeurt. Zo'n 45% zou ‘fundamentalistisch’ denken en dus het geloof boven de Nederlandse wet stellen. Zo'n 10 tot 20% zou bereid zijn geweld te accepteren ter verdediging van deze vorm van islam.

OPA vraagt zich af of duidelijk is hoe moslims in gemeente Alkmaar denken over fundamentalisme en radicalisme en zo niet, dat hiernaar onderzoek gedaan wordt. De fractie wil graag dat burgemeester Bruinooge in dialoog gaat met moslimorganisaties en hen aanspoort een voorbeeldfunctie te nemen door zich publiekelijk uit te spreken tegen terreur en vóór de rechtsstaat. Als de cijfers in het AD kloppen wilde fractie dat het gemeentebeleid aangescherpt wordt. Bij voorkeur zit OPA dat professor Koopmans bij het hele proces betrokken wordt.

 

Pin It
Bekeken: 4139x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/