Alkmaar, 11 juli 2013. Op vrijdag 12 juli luiden Romy en Camille van de Leygraaf onder toeziend oog van hun ouders, Hans en Monique van de Leygraaf, om 10:00 uur de bel van de Kaasmarkt. De mogelijkheid is in de Laurensveiling gekocht, waarvan de opbrengsten dit jaar worden gebruikt voor restauratie van het koorhek. Het gezin worden eerst in het stadhuis ontvangen door de burgemeester en zijn echtgenote Elly Bruinooge. Aansluitend volgt een rondleiding over de markt en vertelt kaasvader Willem Borst in de kaasdragerskamer over de tradities van het Alkmaarse kaasdragersgilde. Ook Frank Kuijper, de nieuwe voorzitter van de Stichting Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk, is door de burgemeester uitgenodigd.

De gelegenheid om de bel te mogen luiden was te koop in de vierde Laurensveiling, georganiseerd door Stichting Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk. De twee kopers van de gelegenheid waren Leygraaf Makelaars en Van de Ridder makelaardij. Hans van de Leygraaf is nu aan de beurt en gunt de eer van het luiden aan zijn dochters. Van de Ridder luidt de bel op 16 augustus. De totale opbrengst van de veiling à € 38.000,-, is bestemd voor de restauratie van het koorhek. Die restauratie is inmiddels begonnen en moet in september klaar zijn.

Pin It
Bekeken: 1815x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/