Alkmaar, 10 juli 2013. Op dinsdag werd bij de Heren van Sonoy de presentatie gehouden voor de derde editie van Alkmaar Shopping Night en Alkmaar Blues Express. De evenementen zullen op 28 september weer gezamenlijk de stad doen bruisen. Ondernemers van met name de kleinere winkels in de binnenstad waren toegestroomd om te kijken wat er dit jaar in de planning zit. De boodschap was duidelijk: het wordt weer groter, mooier en beter. Weer een lasershow, een tweede muziekpodium op het Ritsevoort, grote schermen met live beelden van uit de stad, bewegende standbeelden, promovideo's, extra acties, extra optredens door de hele binnenstad en meer. De presentatie werd natuurlijk zoals het hoort omlijst met een hapje en een drankje.

De organisatie van Alkmaar Shopping Night had een kijkje genomen bij grote broer Den Haag Shopping Night, wat overigens niet gekoppeld is aan een muziekevenement. Misschien wel het meest leerzaam was om te zien hoe zo'n Night kan vervallen tot een banaal koopjesfestijn. Nee, in Alkmaar gaat het om sfeer en beleving. Mensen moeten komen, en blijven hangen omdat ze het naar de zin hebben. Blues Express werd in ieder geval overstroomd met ruim 400 verzoeken om te mogen optreden. Zo'n 65 bands werden geselecteerd, en er wordt over nagedacht om extra muzikanten her en der te laten spelen.

Want het was onder de aanwezige winkeliers niet allemaal koek en ei. Niet dat zij elkaar de klandizie niet gunnen, maar als er ergens veel te zien is betekent dat doorgaans dat het bij winkels verderop, zoals op het Fnidsen en Hekelstraat, dan ook echt stil blijft, zeker als zij zelf geen modeshow hebben en ook nog eens diverse buren niet meedoen aan de Night, zoals in de Magdalenenstraat. Het was een pittige maar constructieve discussie. De organisatie zal zijn uiterste best doen "SN - BE" iedereen een mooie avond te bezorgen. Met veel verkoop natuurlijk.

 

 

Pin It
Bekeken: 1666x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/