Dit weekend is in de VictorBar een benefietavond gehouden om geld op te halen voor een monument voor de onlangs overleden bekende dakloze Wilfred Delsol, ook wel bekend als Piku. Het streefbedrag voor die avond van 600 euro is ruimschoots gehaald dankzij de honderden ‘piekie's’ die werden gedoneerd.

Het opgehaalde bedrag zal worden gebruikt om een monument voor Piku op te richten. Aanvankelijk was een holle tegel bedacht voor bij de Spar aan de Dijk, waar Piku vaak kwam, maar die locatie stuitte op bezwaren van de Spar zelf, meldt het NHD. De nieuw bedachte plek ligt bij café de Amstelhoek. Ook is de vorm van het monument veranderd: het wordt nu een obelisk-vormige zuil van anderhalve meter hoog met een gleuf waarin muntgeld kan worden geworpen. De opbrengst hiervan zal steeds ten goede komen aan de daklozenopvang in Alkmaar.

Tijdens de benefietavond is onder andere een schilderij van Piku geveild dat gemaakt is door een anonieme Alkmaarse. Het schilderij is gekocht door wethouder Anjo van de Ven. Twee Alkmaarse bedrijven hebben bovendien toegezegd te helpen met het materiaal en de realisatie van het monument: Kesselaar Special Metals en ijzerwaren-, sloten- en sleutelwinkel Postma&Postma.

Er kan nog steeds worden gedoneerd via NL78 ABNA 0401 5722 69 onder vermelding van #piekenvoorpiku. De actie is te volgen via http://www.facebook.com/Hetnachtgenootschap. (schets monument: aangeleverd.)

Pin It
Bekeken: 4322x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/