OPA stelt het college van Alkmaar schriftelijke vragen, omdat de fractie weer niet blij is met de politie. Deze keer gaat het om een NHD-interview, waarin de wijkagente van Oudorp de plannen voor cameratoezicht bekritiseerde. OPA-leider Jan Hoekzema vroeg zich af hoe het kon dat de politie via de pers afstand neemt van het veiligheidsbeleid.

Het artikel gaat over wijkschouwen, waarbij Oudorpers met een politieagent of stadstoezichthouder de buurt konden bekijken door de ogen van inbrekers. Woensdagavond vond er eentje plaats en er volgen er meer. Oudorp onderging de laatste twee maanden 18 inbraken. Wijkagente Linda Vriesman stelde in het artikel dat camera's bij uitvalswegen schijnveiligheid leveren omdat het geen doen is om iedereen die na een misdrijf door beeld komt te controleren. En: "Hoeveel drones wil je boven Oudorp hebben om alles goed in de gaten te houden?"

Hoekzema wil weten wat de burgemeester van de uitlating vindt en of hij actie gaat ondernemen om ervoor te zorgen dat 'dergelijke ongenuanceerde uitlatingen' niet meer zullen voorkomen. 

De fractie richtte eerder deze maand al pijlen op de politie, toen deze een negatief advies gaf over het uitrusten van Stadstoezicht met wapenstok, pepperspray en handboeien. Daarmee steunt OPA wederom de eigen wethouder veiligheid Victor Kloos.

Pin It
Bekeken: 4042x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/