Dit jaar vindt weer de verkiezing van de Beste Biowinkel plaats. Ekoplaza Alkmaar is hiervoor genomineerd in de categorie ‘grote biowinkel’ De Ekoplaza ging afgelopen augustus samen met de drogisterij aan het Hofplein.

Bij Ekoplaza Alkmaar staat de herkomst van producten centraal; alles wat lokaal ingekocht kan worden haalt de winkel van dichtbij. Zo komen de Demeter producten van de Noorderhoeve uit Schoorl en van biodynamische tuinderij de Lepelaar uit St Maarten. De geitenzuivel komt van de Klompenhoeve uit Egmond, de honing wordt geleverd door een lokale imker en het brood komt van een bakker uit de buurt. Het belang van deze wederzijdse samenwerking blijkt wel doordat veel ervan al zo’n 15 jaar teruggaan.

Wie op Ekoplaza Alkmaar stemt maakt kans op een boodschappenpakket ter waarde van 50 euro. Stemmen kan tot 31 december 2016 via www.bestebiowinkel.nl/ekoplaza-alkmaar. De publieksstemmen zullen naast het professionele oordeel van de vakjury worden gelegd. Zij zullen de komende tijd onaangekondigd langsgaan bij de genomineerde winkels. Op woensdag 18 januari worden de winnaars bekend gemaakt.

Pin It
Bekeken: 3286x
https://ee.itk.ac.id/data/