Alkmaar, 19 november 2016. Inwoners van de Alkmaar denken dat ze geen inspraak hebben over zaken rond de eigen wijk of buurt hebben het mis: al jaren kunnen zij terecht bij de gemeente met een bewonersinitiatief. Zaterdag werd daarom de Dag van het Bewonersinitiatief gehouden in theater Theater de Vest. Uit de initiatiefnemers van 49 ideeën werden er tien uitgekozen voor de finale; zij kregen elk 4000 euro om hun idee te realiseren. De ideeën varieerden van een ijsbaan voor kinderen in de Schermer tot verticaal tuinieren.

De winnaar, Bob Kiel, mag bovendien volgend jaar de kaasbel luiden om de kaasmarkt te openen. Hij wil het 400 jaar oude raadhuis in Grootschermer, wat momenteel leegstaat, weer openstellen voor publiek. Verder waren er tal van activiteiten en leerzame workshops te doen en er was een informatiemarkt. Zo konden bezoekers een historische film over Alkmaar bekijken of hun kennis over Alkmaar toetsen in een bingo. Ook waren er workshops waar bezoekers konden leren wat er nodig is om een bewonersinitiatief van idee naar plan en uitvoering te krijgen.

Pin It
Bekeken: 3888x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/