Een lagere energierekening zodat er meer geld overblijft voor de sport. Dat was de inzet van de derde editie van de Nuon Club Competitie, de landelijke energiebespaarwedstrijd voor sportclubs. Vanaf vandaag mogen negen sportclubs zich officieel de winnaar noemen. SV Koedijk greep naast de hoofdprijs van 10.000 euro, maar wint wel een gratis energieadvies van Nuon.

Met hun creatieve ideeën om energie te besparen drongen vijftig clubs door naar de finale. Ook SV Koedijk werd genomineerd door de jury, die werd gevormd door onder meer sportjournalist Toine van Peperstraten, hockey-international Naomi van As en Nuon-CEO Peter Smink. De jury selecteerde de vijftig finalisten op basis van de inhoud van hun inzending, de creativiteit en de energie die erin gestoken is.

De afgelopen weken stemden ruim zestigduizend Nederlanders uit binnen- en buitenland op hun favoriete sportclub. De negen clubs die de meeste publieksstemmen binnen wisten te slepen zijn uitgeroepen tot winnaars. Zij ontvangen elk een cheque van 10.000 euro. Dat bedrag mogen ze investeren in maatregelen voor energiebesparing en duurzame energie om zo de energierekening structureel te verlagen. De negen winnaars van de Nuon Club Competitie 2016 en hun inzendingen zijn te vinden via nuon.nl/club.

Alle vijftig finalisten krijgen bovendien een gratis energieadvies, waarbij de energiehuishouding van de vereniging gedetailleerd in kaart wordt gebracht. Met de aanbevelingen uit het advies kunnen de sportclubs aan de slag om de energierekening omlaag te krijgen.

De energiekosten van sportclubs bedragen gemiddeld 15-20% van de begroting. Uit recent onderzoek van Nuon bleek dat 40% van de Nederlandse sportclubs financiële problemen heeft, een stijging van 4% ten opzicht van twee jaar geleden. En dat voelen de clubs: kantineprijzen en contributies moeten worden verhoogd of trainingen worden geschrapt. Een fikse besparing op de energierekening is dan ook meer dan welkom.

Pin It
Bekeken: 3837x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/