Alkmaar Centraal

Het COC Noord-Holland, nu nog gevestigd aan de Bierkade in Alkmaar, dreigt vanaf volgend jaar zijn huisvesting kwijt te raken. Dat zou betekenen dat alle activiteiten in Alkmaar moeten worden gestaakt.

De reden is dat de subsidieaanvraag voor 2016 bij de gemeente tegen de verwachtingen in is afgewezen. De gemeente stelt dat de subsidie vóór 1 september aangevraagd had moeten zijn, maar het bestuur zegt mondeling iets anders afgesproken te hebben met de verantwoordelijke wethouder Pieter Dijkman.

Aanvankelijk was bovendien afgesproken dat de huur vanaf 1 november 2016 elk jaar met 100 euro per jaar van 1.100 per maand naar 1.400 euro zou worden verhoogd. Op basis van deze informatie besloot het bestuur een jaar geleden om nog minimaal een jaar in het pand aan de Bierkade te blijven. Nu heeft het bestuur echter van de gemeente te horen gekregen dat de subsidieaanvraag is afgewezen omdat het subsidiepotje leeg is.

Het bestuur heeft naar aanleiding daarvan een brief aan de gemeente geschreven waarin ze de gemeente oproepen nog eens kritisch te kijken naar de motie die op 24 maart 2016 is aangenomen waarin wethouder Dijkman werd gevraagd constructief mee te denken naar een oplossing voor het COC Noord-Holland Noord.

Ook vraagt het bestuur zich het volgende af: “Wat wil Regenbooggemeente Alkmaar met haar Regenboogbeleid? Wil zij wel een COC in haar gemeentegrenzen? Het COC strijdt al 70 jaar voor de belangen van de LHBT mensen in Nederland. Als gemeente zou je deze maatschappelijke belangenvereniging moeten koesteren.” (foto: Google Maps)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl