Donderdagavond wordt in de gemeenteraad een voorstel van de fractievoorzitters besproken om raadsleden die uit een partij stappen en zelf een nieuwe oprichten minder privileges te geven. Op die manier wil men voorkomen dat nog meer raadsleden zich afsplitsen en tegelijkertijd hun zetel houden.

Het meest recente voorbeeld van zogenoemde 'zetelroof' is Mohamed Keskin, die uit de PvdA stapte en Groep Keskin oprichtte, en inmiddels raadslid is voor Denk. Andere uittreders zijn bijvoorbeeld Ben Bijl, die uit OPA stapte en de partij BAS begon, en Maya Bolte, die de PvdA verliet om Leefbaar Alkmaar op te richten.

Het presidium, oftewel de fractievoorzitters, heeft besloten om een denktank onderzoek te laten doen naar onder meer de mogelijkheden om de regels rondom afsplitsingen aan te passen. Ze willen het daarmee onmogelijk maken om als afsplitsing deel te nemen aan het presidium en een eigen fractiekamer te krijgen, en ze willen dat afsplitsingen minder fractieondersteuning (fractiebudget) krijgen en slechts één fractieassistent in plaats van drie. De voorgestelde veranderingen moeten alleen gaan gelden voor nieuwe afsplitsingen.

Pin It
Bekeken: 3657x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/