Voetbalvereniging SV Koedijk is doorgedrongen tot de finale van de nationale Nuon Club Competitie. In totaal zijn vijftig amateur sportverenigingen genomineerd vanwege hun energieke ideeën. Van de vijftig finalisten winnen uiteindelijk negen clubs een cheque van € 10.000 om te besteden aan energiebesparing en duurzame energie.

SV Koedijk werd genomineerd vooral vanwege hun idee voor zonnepanelen als zijlijn en energie opwekkende ballen. Verder zaten in het plan lichtmasten met LED-lampen en zonnecollectoren, en een dug-out met doorzichtige zonnecollectoren. De club moet nu zelf campagne voeren om tot 16 november zoveel mogelijk publieksstemmen binnen te slepen via de website nuon.nl/club. De vijftig initiatieven zijn hier ook op te bekijken. De negen winnaars worden de dag erna bekendgemaakt.

De jury van de Nuon Club Competitie bestond uit sportjournalist Toine van Peperstraten, hockey-international Naomi van As, Nuon-CEO Peter Smink en twee energieadviseurs van Nuon: Rob van der Plas en Ruud Jansen. De jury selecteerde op creativiteit van het idee en ook de presentatie. Naomi van As: ”Zo kwamen we een heel stripverhaal tegen over een tennisracket met zonnecellen daarop. Ook mooi is een animatiefilm met ouders op spinningfietsen, die niet alleen hun kinderen komen aanmoedigen, maar tegelijk al fietsend langs de lijn energie opwekken.”

Sinds 2014 organiseert Nuon jaarlijks de Nuon Club Competitie. Daarmee inspireert het energiebedrijf sportclubs om de energierekening te verlagen. Veel clubs kunnen eenvoudig flink besparen. Alleen een goed afgestelde CV kan al 15% besparen. Denk ook aan LED-verlichting en isolatie. Meer bespaartips zijn te vinden op de Facebookpagina van Energiecoach Rob.

Pin It
Bekeken: 3489x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/