Zondagmiddag werd in de Ruïnekerk in Bergen de winnaar van de Rabobank Cultuurprijs Letteren 2016 bekendgemaakt. Net als bij de andere categorieën waren er drie genomineerden:, in dit geval Amir Chitzan, Pieter Boskma en, JP de Tex. Alledrie genomineerd vanwege de band tussen hun schrijfwerk en de omgeving Alkmaar, want dat is één van de eisen voor een nominatie.

De vakjury onder voorzitterschap van burgemeester Piet Bruinooge riep Pieter Boskma uit tot winnaar. Boskma 'raakt, scherpt de zintuigen aan en beroert' , aldus de jury. Ronald Giphart presenteerde de middag en interviewde de schrijvers.

De in Heiloo wonende dichter Pieter Boskma (Leeuwarden, 1956) heeft inmiddels 14 dichtbundels op zijn naam staan (naast een novelle een omvangrijk romangedicht, een aantal bibliofiele poëzieuitgaven en een verhalenbundel). Met Doodsbloei uit 2010 (een 'rouwdagboek in verzen' geschreven naar aanleiding van de dood van zijn vrouw), Mensenhand uit 2012 en Zelf uit 2014 zijn drie bundels verschenen die zoveel meer zijn dan alleen de verwerking van rouw. Zelden zijn de verwondering voor de natuur, de liefde en het verwerken van het verlies van een geliefde, de hartstocht voor en de noodzaak van het dichten zo meeslepend samen gekomen.

Pin It
Bekeken: 4773x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/