In de zomervakantie hebben de technische medewerkers van Alkmaar Sport hard gewerkt om de Alkmaarse sportcomplexen klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Hiervoor zijn de nodige groot-onderhoudwerkzaamheden aan diverse zwembaden, sporthallen en sportvelden uitgevoerd. Nu de werkzaamheden op tijd zijn afgerond zijn de complexen weer in optimale conditie.

Bij sportcomplex De Meent is aan de stroomvoorziening van de machinekamer gewerkt, waardoor in warme winters meer koelcapaciteit gegenereerd kan worden. Ook zijn de trapneuzen in het complex voorzien van een slipvaste randen, waardoor de treden gemakkelijker zichtbaar en veiliger zijn. In Sportpaleis Alkmaar heeft de horecavoorziening een verbouwing ondergaan. Door het doorbreken van een muur richting de wielerbaan kan de klant voortaan vanuit het horecagedeelte genieten van de sportieve inspanningen op de baan.

In sporthal Alkmaar Noord zijn alle systeemplafonds vervangen en is de verlichting in de kleedkamers, gangen, de vergaderruimte en sanitaire ruimten vervangen door ledverlichting. Ook zijn de deuren naar de toestelbergingen vervangen en zijn er twee nieuwe zakwanden met meer akoestische demping geplaatst. Bij voetbalvereniging AFC’34 zijn nieuwe voetbalvelden aangelegd en oude velden hersteld. In Uitgeest zorgde Alkmaar Sport voor de aanleg van een nieuw waterhockeyveld en een nieuw kunstgras korfbalveld en in Stompetoren voor een nieuw kunstgrasvoetbalveld. In Graftdijk wordt een nieuw kunstgrasveld en een nieuw handbalveld gerealiseerd.

In de ijsbal is een nieuwe ijsvloer gelegd, ditmaal een vloer met extra belijning voor het spelen van ijshockey voor de Alkmaarse ijshockeyclub Alcmaria Flames die vanaf dit seizoen wekelijks voor trainingen en wedstrijden in de hal te vinden is.

Het 50-meterbad van zwembad Hoornse Vaart was twee weken gesloten om de verlichting te vervangen door duurzame ledverlichting en om onderhoud aan de ventilatie te doen. Tijdens de vier weken durende sluiting van zwembad De Hout is de verlichting vernieuwd, de plafondophanging vervangen, het tegelwerk vernieuwd en de elektra nagekeken. 

De inspecteur was tijdens de Inspectie van de ophangconstructies bij zwembad De Hout tevreden met de aanpassingen aan het plafond en de plafondophanging. Ophangconstructies in zwembaden zijn belangrijk en momenteel een hot item. Desondanks weten veel exploitanten niet hoe ze de risico’s inzichtelijk moeten maken en kunnen borgen. De afdeling Beheer & Onderhoud van Alkmaar Sport is inmiddels expert op dit gebied en heeft diverse instellingen en gemeenten in de zwembadbranche advies mogen geven over hoe zij omgaat met de keuring en risicobeheersing van ophangconstructies in zwembaden.  

Al met al hebben de talloze werkzaamheden ertoe bijgedragen dat de sporters uit Alkmaar en de regio het komende seizoen weer op een veilige manier hun favoriete sport kunnen beoefenen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl