De resultaten van de enquête van de gemeente Alkmaar over de effecten van de vrije sluitingstijden voor horeca in de binnenstad zijn bekend. Ongeveer 1.500 Alkmaarders en bezoekers hebben de enquête ingevuld, schrijft het NHD.

Uit de enquête blijkt dat 21,7% van de Alkmaarders meer overlast ervaart dan voor de vrije sluitingstijden werden ingevoerd. De bewoners van de binnenstad ervaren de meeste overlast: als alleen naar de binnenstadbewoners wordt gekeken ervaart 40% meer overlast. Verder vindt 61,2% dat er meer keuzemogelijkheden zijn sinds de vrije sluitingstijden en maakt 46,4% meer gebruik van de horeca. Over het algemeen geven bewoners en bezoekers de Alkmaarse horeca een 7.2.

In oktober gaat het college de resultaten van de enquête analyseren en de vergelijking met de uitgangspunten van het horecabeleid maken. De gemeenteraad maakt daarna een evaluatie.

In januari van dit jaar waren de standpunten rond de vrije sluitingstijden nog wisselend. De gemeente presenteerde toen een evaluatie waaruit vrijwel alleen positieve effecten waren gebleken, maar de politie en onder andere de PvdA schetsten een heel ander beeld.

Pin It
Bekeken: 4565x
https://ee.itk.ac.id/data/