De gemeente Heerhugowaard wil 4 miljoen euro van het Noordwestziekenhuis hebben als schadeloosstelling. Het ziekenhuis besloot half juli 2016 toch om geen nieuwbouw in Heerhugowaard te plegen, maar het complex in Alkmaar te verbouwen

Volgens wethouder Dickhoff heeft de gemeente Heerhugowaard ongeveer 8 miljoen euro uitgegeven in aanloop naar de voorgenomen nieuwbouw van het ziekenhuis. In de 4 miljoen die de gemeente van het ziekenhuis vergoed wil hebben zitten onder andere de kosten voor een stuk grond dat de gemeente van een projectontwikkelaar heeft gekocht en daarna heeft gesaneerd in verband met vervuiling.

Die grond kostte 2,6 miljoen, de sanering 1,8 miljoen. De kosten die Heerhugowaard heeft gemaakt voor de gemaakte ambtelijke uren en het aanleggen van een ambulance-afrit komen er nog bij waardoor het totaalbedrag op iets meer dan 4 miljoen uitkomt. De rest van 8 miljoen bestaat uit kosten voor de aanschaf van een ander stuk grond dat nodig was voor de nieuwbouw, maar die grond blijft in het bezit van de gemeente Heerhugowaard en behoudt zijn waarde.

Pin It
Bekeken: 5026x
https://ee.itk.ac.id/data/