De Wageweg wordt een fietsstraat en daarmee komt een einde aan het éénrichtingsverkeer dat voor velen een bron van ergernis is. De ondernemers in de binnenstad en in het bijzonder de winkeliers rond de Limmerhoek zijn opgetogen en zien de bereikbaarheid van hun bedrijf flink verbeteren. Ook de bewoners van bijvoorbeeld Oudorp juichen de plannen toe; voor hen wordt de Schelphoekgarage een interessante parkeermogelijkheid en is de oostelijke binnenstad per auto bereikbaar.

Over de beslissing om de Wageweg te transformeren tot fietsstraat kan nog een flinke discussie worden opgezet, maar een andere oplossing bleek te duur en het terugbrengen van de mogelijkheid om vanaf de Friesebrug naar de Vondelstraat te rijden wordt door een grote meerderheid van de Alkmaarders toegejuicht en het Alkmaarse college lost er een verkiezingsbelofte mee in.. Hoe het gaat uitpakken zal nog moeten blijken, het zou ook slechts een eerste, vooral politieke stap kunnen zijn in een traject dat uiteindelijk leidt naar een robuustere verkeersoplossing.

Maar niet iedereen jubelt. Zoals zo vaak kent ook dit dossier een flink NIMBY (Not In My Back Yard) component en in dit geval geeft bewonersvereniging 'Hart van Alkmaar' daar vorm aan. De vereniging leeft op gespannen voet met het lokale bestuur en heeft, naast de openingstijden van de horeca, nu ook de Wageweg als strijdpunt benoemd. Voorzitter Pim de Ridder heeft het NHD al laten weten dat de bewoners "op weg zijn naar de barricaden" en dat juridische stappen niet zullen worden geschuwd. Wordt dus vervolgd... (foto: Bing Maps)

Pin It
Bekeken: 4807x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/