Alkmaar Centraal

Het evenement De Brug Draait Door op 18 augustus zou alleen toegankelijk worden met een kaartje, maar de gemeente wilde zo geen vergunning verlenen. De Onafhankelijke Partij Alkmaar vindt het op zich niet raar om entreegeld te vragen bij een evenement en vraagt zich af waarom dan wel met Kaeskoppenstad, al is het hier in de vorm van een 'vrijwillige bijdrage'.

De organisatie van Kaeskoppenstad stelt dat een bijdrage nodig is om het evenement te kunnen waarborgen. OPA wil dat ook De Brug Draait Door een gezonde toekomst heeft en vraagt het college of het bereid is eventueel toch het vragen van entreegeld toe te staan of op andere wijze ondersteuning te bieden, mocht deze in gevaar komen.

De organisatie van De Brug Draait Door had 'een kleine vergoeding' (€10 red.) ingesteld, om het evenement "naar een hoger niveau te tillen, met onder andere een gaaf podium, veel special effects en een dikke line-up".

OPA lijkt voorbij te gaan aan de grote verschillen tussen de twee evenementen. Met De Brug Draait Door is er één podium waarvan de omliggende kroegen flink profiteren. Dat ligt wel even anders met Kaeskoppenstad. Hierbij rijst de vraag wat de winstmarge is van de kroegen, en hoeveel deze bereid zijn hierop in te leveren voor meer spektakel aan een toch al afgeladen Platte Stenenbrug.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl