Anne Louise Bosboom-Toussaint was een van de belangrijkste Nederlandse schrijvers van de 19e eeuw en een uitzonderlijke vrouw. Ze was geboren in 1812 op de Mient, gedoopt en getrouwd in de Grote Kerk en woonde op de Bierkade. Op de Kennemerstraatweg staat bij de Singelgarage een borstbeeld van "Truitje".

Wie was deze vrouw, was zij een symbool voor vrouwelijke emancipatie? Hoe kwam het dat ze bevriend met mensen zoals koningin Sophie, de eerste vrouw van Willem III? Anderson Farah en Vrij Zijn laten het je allemaal weten in hun nieuwe theaterspektakel. Inge Ipenburg (Martine Hafkamp in GTST) speelt de hoofdrol.

De première in het Vrij Zijn Theater te Oudorp is op 26 augustus, de voorstelling draait tot en met 11 september. Meer informatie en tickets op af-vrijzijn.nl.

Pin It
Bekeken: 4285x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/