De GGD Hollands Noorden luidt de noodklok, meldt het NHD. Als de zeventien gemeenten in de Noordkop, Noord-Kennemerland en West-Friesland geen financiële bijdrage leveren om preventietaken te behouden zouden gezondheidsrisico’s toenemen.

De organisatie noemt in een brief aan vertegenwoorders van de gemeenten een aantal taken die in gevaar dreigen te komen, zoals aandacht voor risicogezinnen, overgewicht en infectiemeldingen, maar ook opsporing van lichamelijke afwijkingen bij kinderen.

De gemeenten moeten nog een besluit vormen over de conceptbegroting van de GGD, maar gezien de eerste reacties lijkt het er volgens het NHD op dat zij vinden dat de gezondheidsdienst het zelf wel redt met de bezuinigenen en de reservekas.

De GGD stelt echter dat er na zes jaar afslanken geen ruimte meer is en men in de Jeugdgezondheidszorg, een wettelijke taak, zal moeten snijden. Zes werknemers kunnen op straat komen te staan en dat scheelt opsporing van zo’n 600 lichamelijke afwijkingen. De GGD wijst ook op een onderzoek dat aantoont dat voor elke euro elf euro wordt bespaard op medisch ingrijpen.

Pin It
Bekeken: 2519x
https://www.cliniquepoirier.com/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/