Afval zoveel mogelijk voorkomen en goed scheiden is vooral een kwestie van doen. De gemeente stimuleert beter scheiden van afval, onder meer via een nieuwe afvalinzameling. En daar hoort een campagne bij. De feestelijke aftrap is maandag 23 mei om 14.00 uur op het Canadaplein.

De aftrap kent een sportief karakter, want, om met wethouder Jan Nagengast te spreken: "Als je eenmaal begint met scheiden van afval, wordt het een sport om zo min mogelijk restafval over te houden. En dat is vaak vrij eenvoudig." Daar sluiten de, tijdens de aftrap te onthullen, slogan en opzet van de campagne op aan.

Bij de aftrap zijn diverse deelnemers van de partij, waaronder scholen en afvalambassadeurs. Presentator Ruben Dingemans, van het RTL-Telekids programma Hou 't Schoon, waar ook Alkmaarse scholen aan mee doen, praat het programma aan elkaar. Wethouder Jan Nagengast licht de campagne verder toe.

De aftrap van de milieucampagne begint om 14:00 uur, gevolgd door een interview met Jan Nagengast en de onthulling van de opzet en de slogan. Om 14:15 uur houden twee scholen een afvalspel en om 14.35 uur start de afsluiting in de Bibliotheek.

Pin It
Bekeken: 3938x
https://ee.itk.ac.id/data/