Volgens een aantal omwonenden en bezoekers van de Paardenmarkt is de overlast van hangjeugd en daklozen steeds meer aan het toenemen. Zo schrijft iemand op de Facebookpagina ‘Je bent Alkmaarder als…’ dat er continu daklozen op het plein alcohol drinken en voorbijgangers lastigvallen en dat ook de parkeergarage De Vest vaak blauw staat van de rook. Uit reacties op het bericht blijkt dat die mening voor menig Alkmaarder wordt gedeeld. 

Navraag bij de gemeente leert dat er recentelijk geen meldingen van overlast zijn gedaan. Woordvoerder Kees Kraakman weet wel te vertellen dat de wijkagent zo nu en dan een gebiedsverbod oplegt, maar wijst voor de details naar de politie.

Ook politie-woordvoerder Wendy Boudewijn geeft aan dat er sinds 1 maart slechts drie meldingen van overlast zijn geweest. Ze laat namens de wijkagent weten dat er nu het mooier weer begint te worden sowieso meer mensen wel eens een biertje drinken op het plein, maar dat dit niet per definitie overlast is. Op basis van het aantal meldingen zou dus niet kunnen worden gezegd dat er sprake is van een toename van overlast.

Op Facebook wordt ook gesuggereerd dat de toename van overlast in het centrum van Alkmaar zou kunnen komen doordat winkelcentrum De Mare sinds kort een zero-tolerancebeleid hanteert wat betreft alcohol, en dat de overlastveroorzakers nu juist naar het centrum komen. Zowel gemeente als politie konden dat niet bevestigen, juist omdat er geen meldingen van overlast zijn. Kraakman wijst erop dat mensen eenvoudig melding van overlast kunnen doen via de button ‘Melding doen’ op de homepagina van de gemeentelijke website.

Pin It
Bekeken: 6515x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/