Alkmaar Centraal

Op 14 mei is het weer Nationale Molendag. In en om Alkmaar openen de volgende molens hun deuren voor het publiek: De Groot / Molen van Piet, De Gouden Engel, De Eendracht, de strijkmolen Geestmerambacht / Ambachtsmolen en de vier strijkmolens langs de Zeswielen.

Tijdens Nationale Molendag organiseren vele molenaars extra activiteiten op en rond de molen, natuurlijk ook voor kinderen. Dit jaar is er een Molen Doe boekje dat gratis wordt uitgedeeld aan de kinderen. Kijk voor meer informatie over de Molendag en de deelnemende molens op Molens.nl.

Eind vorig jaar was er heugelijk nieuws voor de molenaars. Toen werd het ambacht genomineerd voor UNESCO’s Internationale Representatieve Lijst van Immaterieel Erfgoed, waarmee het in de toekomst extra bescherming kan krijgen.

In de beeldvorming kwam echter vooral de korenmolenaar naar voren. Tijdens de Molendag vindt daarom bij Krijtmolen d’Admiraal in Amsterdam-Noord een paneldiscussie plaats, genaamd 'Heeft de ambachtelijke industriemolenaar een toekomst?'. De stichting wil graag speciale aandacht voor industriemolenaars, omdat die veel schaarser zijn en dus meer risico lopen om te verdwijnen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl