Veiligheid heeft de hoogste prioriteit voor het Alkmaars college. Dalende criminaliteitscijfers zijn de basis van de kadernota Veiligheid Alkmaar 2016-2018, waarin de ingeslagen weg wordt vervolgd en ook nieuwe maatregelen worden onderzocht. De gemeenteraad buigt zich nu over de nota.

Eén van die maatregelen is de inzet van drones. Dit wordt per 1 juli mogelijk door versoepelde wetgeving. Het grote voordeel laten zich raden: bijna alles op straat is te volgen. Drones zullen worden ingezet tijdens uitgaansuren en boven winkelstraten en evenementen. De politie gebruikt al drones, bijvoorbeeld ter opsporing van wietplantages.

De nieuwe wetgeving zorgt er ook voor dat vaste camera's met minder procedures te verplaatsen zijn. De gemeente gebruikt 59 camera's, omdat het nut zich bewezen heeft. Er is een budget van een kwart miljoen voor aanschaf en onderhoud.

De vorige nota wierp zijn vruchten af. Wethouder Victor Kloos: “Cijfers van woninginbraken, bedreiging en mishandeling laten een dalende trend zien. Helaas zien we wel in de eerste maanden van 2016 een stijging van woninginbraken ten opzichte van dezelfde periode in 2015. We zijn goed op weg, maar focus blijft nodig, zoals op de jeugdoverlast in De Mare en inbraken in Alkmaar Zuid.”

Ook komt er betere uitrusting voor Stadstoezicht. Kloos: "We hebben een aanvraag lopen bij de minister van veiligheid om toezichthouders uit te rusten met wapenstok en pepperspray.” Gebruik van bodycams wordt onderzocht, een pilot loopt in Den Haag.

Nieuwe prioriteit in het veiligheidsbeleid is inzet op verwarde personen. In vrijwel heel Nederland is een toename van incidenten met deze mensen. De overheid heeft dan ook een aanjaagteam Verwarde Personen opgezet, voor een sluitende aanpak van zorg en ondersteuning op lokaal niveau.

Pin It
Bekeken: 3412x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/