Het Sportpaleis in Alkmaar blijft open. Alkmaar Sport N.V. neemt per 1 april de exploitatie van het Sportpaleis aan de Terborchlaan in Alkmaar over van wielervereniging Alcmaria Victrix. Het college van Alkmaar is blij dat hiermee het Sportpaleis en de wielerbaan voor Alkmaar en de regio behouden blijven.

Het Sportpaleis werd de afgelopen jaren geëxploiteerd door wielervereniging Alcmaria Victrix. Voor deze vereniging bleek de exploitatie steeds lastiger te worden. Toen de gemeente Alkmaar eind augustus 2015 aan de vereniging liet weten dat het erfpachtrecht, wat op 1 november 2015 zou verlopen, niet zou worden verlengd, was de wielervereniging opgelucht. Dit betekende namelijk dat de gemeente eigenaar van het complex zou worden.

De afgelopen maanden zijn diverse scenario’s voor de exploitatie van het Sportpaleis onderzocht en heeft de gemeente met diverse geïnteresseerde partijen gesproken. De insteek was om het Sportpaleis als belangrijk wielersportcentrum voor Alkmaar te behouden, onder andere omdat het Sportpaleis een van de weinige wielerbanen in Nederland heeft die geschikt is voor grote toernooien.

Van alle onderzochte mogelijkheden blijkt voortzetting van het sportpaleis door Alkmaar Sport de beste optie. Er waren andere ondernemers geïnteresseerd, zoals Peter Tuin, Alex Beek en Rob Bijl, maar die zijn al eerder afgehaakt. Alkmaar Sport heeft een heldere visie op de toekomst van het Sportpaleis en is goed geëquipeerd voor het beheren en exploiteren van sportaccommodaties, aldus de gemeente. Alkmaar Sport brengt de exploitatie, het beheer en het onderhoud onder in de BV Sportpaleis.

Wethouder sport Pieter Dijkman (VVD) zegt over de nieuwe situatie: “De wielerbaan is uniek voor Alkmaar en de regio Noord-Holland. In Nederland zijn alleen in Apeldoorn en Amsterdam nog overdekte wielerbanen. Met de keuze voor Alkmaar Sport NV kan de komende tijd gewerkt worden aan verbetering van de exploitatie en de kwaliteit van de sportaccommodatie. De wielersport blijft leidend in de exploitatie. Daarnaast biedt het complex goede mogelijkheden voor festiviteiten en evenementen. Het Sportpaleis kan hiermee naast de recent geopende De Meent een boegbeeld worden van de Westrand”.

Trudi Boekel, penningmeester van de wielervereniging reageert verheugd op het besluit: “Alcmaria Victrix ziet vol vertrouwen de toekomst tegemoet. We zijn de gemeente dankbaar dat het bestaan van de wielerbaan en het daarbij behorende MTB-parcours wordt gewaarborgd. Als vereniging behouden we een eigen ruimte in het complex én kunnen we de KNWU-wedstrijden blijven organiseren. Aan onze leden kunnen wij ons brede aanbod blijven garanderen, van zowel weg-, baan, als MTB-activiteiten. We hopen op een goede samenwerking met Alkmaar Sport NV en zullen onze clubkrachten blijven inzetten voor deze prachtige accommodatie”.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl