Alkmaar Centraal

Het is net twee maanden geleden dat chocoladeproducent Dobla groen licht kreeg om in Alkmaar de Chocolate Experience in de voormalige Ringersfabriek te realiseren, maar het lijkt erop dat er een concurrent bij komt. Ook Tony's Chocolonely heeft plannen om een grootste chocoladeattractie te gaan neerzetten. Die attractie moet in Amsterdam komen, juist de stad waar Dobla de toeristen met de Chocolate Experience de toeristen vandaan en naar Alkmaar wilde trekken. Het bijzondere is overigens dat de gemeente Alkmaar beweert op dit punt samen te werken met Amsterdam, maar Amsterdam Marketing en Tony's Chocolonely stellen nog nooit van de Alkmaarse Chocolate Experience te hebben gehoord.

Tony's Chocolonely wil in Amsterdam dus een chocoladefabriek bouwen waar live chocolade wordt gemaakt. Ook komt er een achtbaan in de fabriek. Het plan van Tony's Chocolonely richt zich wel iets meer op de arbeidsomstandigheden waarin chocolade wordt gemaakt, terwijl Dobla meer gefocust is op de verschillende toepassingen van chocolade.

Op de website van Tony's Chocolonely staat alvast de uitbundige tekst te lezen: “Heb je het ook gehoord of gelezen? Yiiiiha! Over drie jaar maak jij 'n looping door Tony's chocoladefabriek in Amsterdam-Noord”. De reden dat Tony's Chocolonely met een plan voor een pretpark komt is “Omdat Tony's Chocolonely een visie heeft die nog een stukje groter is dan een fabriek met een achtbaan erdoorheen, namelijk 100% slaafvrije chocolade”, aldus die website.

Waar Dobla spreekt over ‘tienduizenden bezoekers per maand’ die de Chocolate Experience zou moeten trekken mikt Tony's Chocolonely op een half miljoen per jaar.

André Bakker van Dobla is echter niet zo negatief en ziet de Amsterdamse ‘Chocolate Experience’ niet meteen als concurrent, maar eerder als een aanvulling. Volgens hem zullen toeristen die de attractie van Tony's Chocolonely hebben bezocht juist ook naar Alkmaar zullen komen om daar ook de Chocolate Experience te beleven.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl