Alkmaar Centraal

Gemeente Alkmaar heeft een plan om in de leegstaande panden op de Achterdam woonhuizen te realiseren. Initiatiefnemer is Jan Hoekzema, OPA's fractievoorzitter. Doel is om de Achterdam aantrekkelijker te maken. Dit zou prostitutie alleen maar veiliger maken. RTVNH meldt dat sekswerkers en raamexploitanten bang zijn dat prostitutie uit de straat verbannen zal worden, ook al is dit niet de intentie van Hoekzema. 

Raamexploitant Frans Snel voorspelt dat nieuwe bewoners gaan klagen over overlast en zich dan verenigen tegen de prositutie. Op vergelijkbare wijze verdween het 'oudste beroep' al uit de Hardebollenstraat in Utrecht.

Journalist Arno Ruitenbeek ziet volgens RTVNH niets in het plan van Hoekzema. Volgens hem probeert de gemeente de prostitutie in Alkmaar kapot te maken. Het gevolg zal zijn dat het uit het zicht verdwijnt, de illegaliteit in, met alle risico's van dien.

De Alkmaarse prostitutie zit al dertig jaar lang op de Achterdam, maar sinds 2011 staat de bedrijvigheid onder zware druk. Meer dan de helft van alle ramen in de straat werd toen gesloten en dat zou het gevolg geweest zijn van aankoop van panden met geld uit de Amsterdamse onderwereld.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl