Alkmaar Centraal

Op 9 maart doet de 1e Montessorischool Alkmaar mee aan de landelijke Montessoridag. Dit is de kans om kennis te maken met wat het Montessori basisonderwijs bijzonder maakt. Kiezen voor Montessori is volgens het bestuur de beste keuze voor de ontwikkeling van een kind naar zelfontplooiing en zelfstandigheid,

Tijdens de Open Dag maken bezoekers kennis met het Montessori in de praktijk, onder andere door een rondleiding langs alle groepen door de kinderen van groep 8 zelf, die dan ook over hun ervaringen vertellen. Alle overige vragen beantwoordt door leden van de ouderraad en de locatieleider.

Er wordt met het Montessori systeem heel veel zelfstandig en/of in groepjes gewekt. Door meerdere leeftijden in een groep krijgen de jongsten steun en de ouderen ontwikkelen verantwoordelijkheid. De school heeft rond de 100 kinderen. Dat maakt het knus, er is veel saamhorigheid en kinderen voelen zich veilig. Het schoolgebouw is mooi en de lokalen liggen rond een centrale hal. Om de school is een ruim terrein, met voor de kleuters een speelterrein met veel groen en hutten.

De Open Dag is tussen 9.00 en 12.00 uur op het Arkplein 123-124. Wie niet kan is welkom om te bellen voor een afspraak. Meer informatie op deblauweloper.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl