Theaterfestival Karavaan had grootse plannen met de Kapelkerk aan de Laat in Alkmaar: de kerk zou hun thuisbasis worden, de samenwerking met de rijksdienst en monumentenzorg verliep voorspoedig, de plannen die Karavaan had met de kerk deden eer aan de erfgoedlocatie en haar historie, en vele samenwerkingspartners omarmden de plannen.

Toch gaat het feest voor Karavaan niet door, want maandagavond werd bekendgemaakt dat de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt de Kapelkerk heeft gekocht. Herbestemming is door deze koop niet meer noodzakelijk, en Karavaan kan zich hierdoor niet meer in de kerk vestigen. Els Schipper van Karavaan formuleert de situatie beleefd als “Gisteravond werd een verrassende coup gepleegd” en "Het is opmerkelijk dat deze koop niet is gesloten op het moment dat de vraag daar was.”

Karavaan zoekt nu opnieuw naar een leegstaande, liefst iconische locatie met binnen- en buitenmogelijkheden in het centrum van Alkmaar, waar uitstraling en beleving een rol kunnen spelen. Het festival hoopt dat er op korte termijn een nieuw idee komt voor een vaste plek. Ondanks deze teleurstelling zal Karavaan ook haar werk en programma voortzetten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl