Alkmaar Centraal

Het college van Alkmaar stelt een bedrag van € 665.000 beschikbaar voor de aanleg en reconstructie van kunstgrasvelden bij voetbalvereniging AFC’34. De toezegging vloeit voort uit een besluit van de gemeenteraad eind 2014.

AFC’34 is al enige jaren in overleg met de gemeente. Nadat de AZ-jeugdopleiding naar Zaanstad zou gaan, is in oktober 2014 een miljoen euro vrijgemaakt voor herstructurering van de accommodaties in de Westrand. Daarvan was € 450.000 bestemd voor een nieuw hoofdveld voor AFC’34 en € 215.000,- voor een nieuwe toplaag van een al bestaand kunstgrasveld.

Tussendoor kwam nog een mogelijke fusie van AFC’34 en Alcmaria Victrix, maar onlangs zagen beide clubs hier vanaf. AFC’34 wil daarom graag de oorspronkelijke plannen alsnog uitvoeren en liefst nog deze zomer. Het college ziet dit ook als de meest gunstige periode. Tijdens de winterstop is er kans op vorst.

Sportwethouder Pieter Dijkman is blij met de snelle afstemming. “De gemeente komt hiermee na wat is afgesproken. Bovendien kunnen de velden nog deze zomer door Alkmaar Sport N.V. worden aangelegd. De club kan dus nu komend najaar al van de mooie kunstgrasvelden genieten". 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl