Woensdagmiddag heeft HVC een boring verricht onder de Nollenweg om de leidingen voor het warmtenet onder de weg door te trekken. De leidingen die zijn aangelegd lopen via de nog te bouwen wijk Vroonermeer naar Heerhugowaard en Langedijk.

Robert Crabbendam, manager warmte van HVC, legt uit dat er normaal een geul wordt gegraven waar de leiding in wordt gelegd, maar in dit geval kon dat niet omdat dan de Nollenweg afgesloten had moeten worden. In plaats daarvan zijn de leidingen dus onder de weg door geboord.

Het warmtenet is volgens hem te vergelijken met een cv-ketel, maar dan wat groter: er loopt één leiding naar de woningen toe die het verwarmde water aanvoert, en één leiding terug die het afgekoelde water weer terugvoert.

Op 12 februari gaven wethouders Pieter Dijkman van Alkmaar en Jasper Nieuwenhuizen van Langedijk al het startsein voor het bouwrijp maken van de grond van de Vroonermeer.

Pin It
Bekeken: 4226x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/