De gemeente Alkmaar verkoopt het oude gemeentehuis van Graft-De Rijp voor woningbouw. De potentiële koper Plus Vastgoed B.V. wil het complex slopen om er (zorg)woningen voor in de plaats te bouwen. Er komt daarmee geen uitbreiding van het winkelareaal in De Rijp. 

Er is geruime tijd met supermarktketen Deen B.V. en Plus Vastgoed B.V. overlegd over het pand aan de Sloep 7. Op basis van de twee biedingen kiest het college voor Plus Vastgoed. Deen presenteerde een plan met kantoren boven een supermarkt. Het college geeft voorkeur aan de maatschappelijke invulling met (zorg)woningen.

Die voorkeur komt voort uit onderzoek uit 2010 van Broekhuis Rijs Advisering en de wens van inwoners van Graft-De Rijp. Het onderzoek wees uit dat in de dagelijkse goederensector geen ruimte is, maar wel in de niet-dagelijkse goederensector. Bewoners lieten, tijdens de laatste raadsvergadering van de voormalige gemeente in december 2014, nadrukkelijk weten geen tweede supermarkt te willen, maar (zorg)woningen.

Mocht er binnen drie maanden geen reëel akkoord komen, zal gemeente de locatie aan derden aanbieden, waaronder Deen. (foto: refdag.nl)

Pin It
Bekeken: 6619x
https://ee.itk.ac.id/data/