Alkmaar,14 april 2012.

3 punten was de achterstand op koploper AJAX toen AZ het veld van PSV betreedde. Met nog 5 wedstijden te spelen blijkt elk punt belangrijk, dus ook de drie punten die te verdelen waren in Eindhoven.
AZ begon slecht. PSV was niet ver van een voorsprong in de sterke beginminuten. AZ kreeg geen vat op de thuisploeg. De gevaarlijkste speler aan de kant van de Alkmaarders was Rasmus Elm, voor aanvang van de wedstrijd een twijfelgeval. Hij creeërde kansen via lange passes naar Gudmundsson en hoekschoppen. In de 17e minuut was het PSV die de voorsprong pakte. Door een blunder van Esteban, die een schot van Lens verkeerd pakte, eindigde de bal in het net van de bezoekers. 1-0. AZ ging achter de gelijkmaker aan en die kwam er ook door een schot van ver van Jozy Altidore. 1-1. In de 27e minuut kreeg Roy Beerens een kans, toen hij alleen voor de keeper kwam. Keeper Tyton wist de bal, met een goede redding, uit het doel te houden. In de 34e minuut wist Roy Beerens wel het doel te raken na een combinatie met Maarten Martens. Ook dit schot kwam van ver. 1-2. Vanaf dat moment leek frustratie toe te slaan bij PSV, waardoor enkele gele kaarten werden uitgedeeld, maar de score veranderde niet in de eerste helft.
De tweede helft begon evenwichtig. PSV begon zeer aanvallend, maar maaakte veel fouten in de afwerking. De eerste twintig minuten bleven evenwichtig, waarbij PSV zich meer en meer op de helft van AZ begaf. Vanaf de 68e minuut kwam Charlison Benschop twee maal heel dicht bij het doel, maar kon de bal niet achter de keeper krijgen. In de 77e minuut wist PSV de gelijkmaker te maken, na een uitbraak van Lens. 2-2. Vanaf dat moment was PSV los, in het bijzonder Lens, want hij kreeg, na het doelpunt, meerdere kansen. De laatste tien minuten stonden garant voor spanning. Beide teams gingen voor de winst. In de blessuretijd scoort Matavz voor de Eindhovernaren, zodat de drie punten bij PSV bleven. 3-2
Dit verlies maakt het voor AZ nog moeilijker in de strijd voor de landskampioenschap. AJAX kan de voorsprong vergroten als het op zondag van de Graafschap wint. De volgende wedstrijd is op 22 april tegen VVV Venlo in het AFAS stadion.

Bekeken: 1523x