Stedelijk Museum Alkmaar presenteert een overzicht van het werk van de veelzijdige kunstenaar Gerrit Willem van Blaaderen (1873-1935). Landschappen, stillevens en reisimpressies trekken voorbij in dit indrukwekkende portret. Niet eerder is het oeuvre van Van Blaaderen zo compleet gepresenteerd. Bijzonder is het grote aantal schilderijen uit particuliere collecties; prachtige stukken die van 27 februari tot en met 28 augustus 2016 voor het publiek te zien zijn.

Het is dankzij het enthousiasme en de kennis van samensteller Kees van der Geer dat in deze tentoonstelling en bijbehorende publicatie Gerrit Willem van Blaaderen voor het eerst in al zijn veelzijdigheid wordt getoond, als een belangrijk Nederlands impressionistisch én expressionistisch schilder.

De dank van het museum gaat uit naar Stichting Schone Kunsten rond 1900, Vereniging Vrienden Nieuwe Kunst 1900, de vele (particuliere) bruikleengevers en de erven Van Blaaderen.

Meer informatie is te vinden op www.stedelijkmuseumalkmaar.nl

Pin It
Bekeken: 4692x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/