De toekomstige bewoners van Vroonermeer Noord kunnen straks op Langedijker grond, maar op Alkmaars grondgebied wonen. Het gebied vormt, wanneer de wijk klaar is, de overgang van de stad Alkmaar naar het landelijk gebied en Langedijk. Grenzend aan die wijk en op het grondgebied van de gemeente Langedijk komt een prachtig nieuw meer.

De grond die uit dat nog aan de ene kant van de Vroonermeerweg te graven meer komt, wordt gestort aan de andere van de weg waar de grond een meter moet worden opgehoogd om het bouwrijp te maken. Er komen ongeveer 730 nieuwbouwwoningen in verschillende prijsklassen en nauwelijks hoogbouw. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol, de woningen worden aangesloten op het warmtenet van de HVC en krijgen allemaal een glasvezelaansluiting. Vrijdagmiddag werd gestart met de grondwerkzaamheden voor het bouwrijp maken van het gebied.

Wethouder van Langedijk Jasper Nieuwenhuizen trapte de werkzaamheden af door met een graafmachine grond af te graven en in een grote kiepwagen te gooien. Die werd bediend en bestuurd door wethouder van Alkmaar Pieter Dijkman, die de grond naar de andere kant van de weg bracht en daar dumpte. Beide wethouders werden daarbij nauwlettend in de gaten gehouden door een grote delegatie genodigden.

Pin It