Alkmaar Centraal

Volgende week donderdag vindt bij de rechtbank in Alkmaar de eerste openbare zitting plaats over de drie dode babymeisjes die oktober 2015 en december 2014 in Heerhugowaard en Alkmaar werden gevonden. Dit schrijft RTV NH. De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld; dat zal pas eind april zijn. De moeder van de baby’s, Yasmine M., die door het OM wordt vervolgd voor kindermoord, zal niet bij de zitting van volgende week aanwezig zijn.

Op 8 oktober 2015 werden in een huis aan de Schelde in Heerhugowaard twee dode baby’s gevonden, en bijna een jaar eerder, op 3 december 2014, werd in het Alkmaarse park de Rekerhout het lichaam van een babymeisje aangetroffen. Na onderzoek op de twee baby’s die gevonden waren in Heerhugowaard bleek dat alle drie de baby’s kinderen waren van de 31-jarige Yasmine M. Alle drie bleken ze ten tijde van de vondst al enige tijd overleden te zijn. Hierdoor kon het OM ook niet meer vaststellen of de baby’s nog geleefd hebben of dood zijn geboren.

De baby uit de Rekerhout was in de media al snel ‘baby Angel’ genoemd en kreeg begin november 2015 van haar twee nog levende broertjes postuum de naam ‘Angelina’.

Yasmine M. is de afgelopen weken onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Ze wordt door het OM vervolgd voor kindermoord en heeft bekend de moeder van de drie dode baby’s te zijn.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl