Alkmaar Centraal

Dit weekend rapporteerden diverse alerte Alkmaarders zich verdacht gedragende personen op de Facebookpagina Burgemeesterskwartier. Dit nadat het weekend ervoor inbrekers minstens vier keer actief waren in de buurt.

Zaterdag rond 16:30 uur liep een 'vreemd figuur' rond vanaf de Van Houtenkade door de Rippingstraat en keek overal bij huizen naar binnen. Deze melder is de zich verdacht gedragende persoon gevolgd tot hij richting de AH XL liep. De mogelijke inbraakscout droeg een groene jas, een zwart rugtasje en hij had zijn hoofd geheel bedekt.

Zondag rond 09:45 uur merkte iemand na zijn hardlooprondje een waarschijnlijk jonge man op die zijn hoofd had bedekt met twee sjaals. Alleen zijn grijsblauwe ogen waren zichtbaar. Hij droeg overwegend zwarte kleding, kleurige sportschoenen en een rugzakje.  

De wantrouwende buurtbewoner volgde de man terwijl deze overal naar binnen keek tijdens een rondje via de Kennemerstraatweg, Comansstraat, Rippingstraat, Corfstraat en weer de Kennemerstraatweg. Daarna liep hij richting de binnenstad.

Vrijdag 8 en zaterdag 9 januari was het in de buurt raak wat betreft (pogingen tot) inbraak.

Die vrijdag werd rond 10:10 uur een inbraakpoging opgemerkt aan de Troelstrakade. Twee verdachten werden even later aangehouden dankzij een alerte getuige. 's Avonds werd een poging tot inbraak aan de Mauritskade verijdeld. De dader moest er vandoor zonder fiets en zonder de buit van een eerdere inbraak. Zaterdag 9 januari vond weer een poging tot inbraak plaats aan de Mauritskade. Later, rond 17:00 uur, was ingebroken aan de N.G. Piersonstraat. Hier was een raampje geforceerd om binnen te komen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl