Alkmaar Centraal

Het winkelend publiek op de Mient in Alkmaar werd afgelopen zaterdag getrakteerd op chocolade van de Dobla Store. Aanleiding was het positieve nieuws dat de gemeente Alkmaar, Ringers-eigenaar Rabobank-BPD en erfgoedontwikkelaar BOEi een intentieovereenkomst gaan sluiten om de Ringersfabriek te restaureren en de plannen van Dobla met een Chocolate Experience samen mogelijk te maken.

Bestuursvoorzitter Arthur Dontje van Dobla, de grootste producent van chocoladedecoraties en cups ter wereld, reageerde verheugd op de positieve berichten: "We kunnen nu vol gas verder. Eerlijk gezegd deden alle negatieve geluiden van de laatste weken soms wel de wenkbrauwen fronsen. Maar het lijkt er nu op dat het heeft geholpen dat alle partijen de goede kant op gingen bewegen. Mijn complimenten voor wethouder Kloos die dit toch knap voor elkaar heeft gekregen."

"Er is nog een lange weg te gaan voordat er in 2018 iets moois staat. Ik heb er vertrouwen in dat het deze drie partijen gaat lukken. Maar als eigenaar Rabobank-BPD de restauratie van de Ringersfabriek en de ontwikkeling eromheen toch niet rond krijgt, dan reken ik erop dat zij alsnog het bod aannemen van 10 miljoen euro voor Ringers van de Alkmaarse projectontwikkelaar Hein Jong. Hij heeft beloofd om de oude Ringersfabriek door te schuiven naar BOEi als hij zelf de nieuwe eigenaar zou worden van het hele Ringerscomplex. Jong ziet er in ieder geval altijd brood in, en dat is prettig om achter de hand te hebben."

Wat Dobla betreft, wordt er vanaf eind 2018 weer chocola gemaakt in een compleet gerestaureerde chocoladefabriek aan de Noorderkade. Arthur Dontje wil er een toeristische attractie van maken die minstens 375.000 bezoekers per jaar trekt. Mensen kunnen in de 'Chocolate Experience' zien hoe chocola gemaakt en verwerkt wordt, van boon tot bonbon. Net als een hele serie culinaire ’belevingen’, die speels en educatief willen laten ervaren wat er zo mooi is aan het maken van lekkere dingen. Bovendien zijn er plannen voor een Pastry Academy in de gerestaureerde chocoladefabriek, waar patisseriechefs opgeleid kunnen worden voor het topniveau. (foto: Rob Verhagen Fotografie)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl