Alkmaar Centraal

Acht chauffeurs van Connexxion Taxi Services zijn al maanden niet aan het werk geweest omdat ze het niet eens zijn met de werktijden die ze van Connexxion zouden moeten maken. Voorheen deden de chauffeurs voornamelijk leerlingenvervoer op vaste tijdstippen in de week. Connexxion wil nu dat ze ook ‘s avonds en in het weekend werken. De chauffeurs zijn het naar niet mee eens en vinden dat ze volgens oude afspraken werk aangeboden moeten krijgen.

Begin december oordeelde de voorzieningenrechter dat Connnexxion Taxi Services een groep chauffeurs van standplaats Alkmaar niet mocht overhevelen naar Amsterdam. Connexxion wilde dat de chauffeurs in Amsterdam aan de slag gingen omdat er in Alkmaar niet genoeg werk voor hen zou zijn. De chauffeurs weerspraken dat en zeiden dat er genoeg werk is in Alkmaar, alleen Connexxion geeft dat werk steeds vaker aan uitzendkrachten en mensen met een nulurencontract.

Een woordvoerder van Connexxion Taxi Services liet het NHD weten dat Connexxion dit oordeel van de rechter al heeft ingewilligd, zo meldt het NHD: de chauffeurs hoeven al niet meer in Amsterdam aan het werk. Connexxion vindt wel nog steeds  dat de chauffeurs moeten accepteren dat ze op andere tijdstippen moeten werken dan ze zouden willen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl