De Ringersfabriek mag dan wel een gemeentelijk monument zijn, daarmee is de weg naar de 'Chocolate Experience' nog niet vrij. Door de status kan het complex niet zomaar gesloopt worden voor nieuwbouw en dat drukt de waarde, maar voorlopig liggen vraag en aanbod nog €10 miljoen uit elkaar.

Eigenaar BPD verkoopt het pand voor ruim €13 miljoen, maar erfgoed beschermer BOEi en projectontwikkelaar Hein Jong bieden dus veel minder. Dit meldt het NHD. En dan wil de gemeente nog €2,5 tot €4 miljoen ter compensatie van het verlies aan parkeerplaatsen op Overstad.

Arthur Dontje en co. hebben inmiddels 90% van de geplande investering voor zijn Experience bij elkaar, dus dat lijkt het probleem niet. Hij wil alle beoogde extra parkeerinkomsten aan de gemeente laten, maar die vis verleidde het stadsbestuur niet tot het loslaten van haar beleid rond financiële compensatie voor de verdwijnde parkeerplekken.

Het NHD deed donderdag een rondje langs de betrokken partijen, maar kreeg weinig los. Dobla erkent alleen dat er onbegrip is over de gevraagde parkeerbijdrage.

Pin It
Bekeken: 3948x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/