Alkmaar, 15 maart 2012. Vanavond moest AZ de tweede wedstrijd van de 8e finale van de Europa League tegen het Italiaanse Udines spelen. In het stadion van Udine kon AZ de volgende ronde bereiken als ze succesvol de 2-0 overwinning van de eerste wedstrijd verdedigden.
Al vanaf de eerste minuut leek het verkeerd te gaan met de Alkmaarders. Nick Viergever kreeg een rode kaart na een verdedigingsfout in het strafschopgebied, waarna Di Natale meteen een penalty mocht nemen. Dit deed hij koelbloedig succesvol. Udinesehervat de wedstrijd sterk en dat resulteerde in de 15e minuut in het tweede doelpunt van Di Natale. Na 25 minuten leek AZ de wedstrijd meer onder controle te kregen. In de 30e minuut wist Erik Falkenburg AZ definitief terug te krijgen in de wedstrijd, nadat hij de achterstand terugbracht naar 2-1. Deze situatie was gunstig voor AZ, want, om door te gaan naar de volgende ronde, moest Udinese weer 2 doelpunten maken. Udinese deed wat het moest doen in het vervolg van de eerste helft, namelijk de voorsprong uitbreiden, maar de stand veranderde niet.
Udinese begon ook sterk aan de tweede helft, maar wist hiervan niet te profiteren. In de 63e minuut werd Holman neergehaald in het strafschopgebied, waardoor Rasmus Elm de penalty mocht nemen. Deze werd jammergenoeg niet benut. Udinese bleef druk zetten op het doel van Esteban, maar de bal bleef buiten het net. De scheidsrechter floot af bij een eindstand van 2-1. Ondanks dit verlies gaat AZ toch door naar de volgende ronde.
Op vrijdagmiddag, 16 maart, zal de loting worden verricht voor de kwartfinale-wedstrijden van de Europa League.

Bekeken: 1505x