Michael en Stephanie werken in het basisteam Alkmaar-Duinstreek. Michael is hoofdagent en ruim 12 jaar werkzaam in Alkmaar. Stephanie is inspecteur en werkt sinds september in dit gebied, na 20 jaar dienst in Amsterdam. Hun werk startte om 14:00 uur en ze schrijven over hun belevenissen 'on the job' op Facebook.

Het is voor hen meteen wennen aan een nieuw rooster. Geen flexibele roosters per agent meer, maar groepenroosters zodat je standaard met dezelfde collega's samenwerkt. Michael en Stephanie beschouwen dit als een groot voordeel, omdat je door veel samenwerken goed op elkaar ingespeeld raakt.

Het eerste uur was niet zo spannend met een briefing, surveillance en een defecte auto op de kruising Heilooër Tolweg / Kennemerstraatweg.

Rond 15:15 uur reden Michael en Stephanie op een melding van poging tot inbraak op de Mauritskade. De daders zijn niet in huis geweest en de gedupeerde mist geen spullen. De bewoner heeft aangifte gedaan en Forensische Opsporing doet sporenonderzoek. Er is schade aangericht aan deur in een pui met wellicht een breekijzer.

Ook rond 15:15 uur is er een onwelwording in bij de Wendelastraat. De persoon in de auto bleek weer aanspreekbaar bij aankomst en onder invloed van alcohol. Nadat het ambulancepersoneel hem nagekeken had, is de persoon overgedragen aan het eigen zorgkader.

Op het moment van schrijven is de laatste melding van 15:30 uur. Bij de AH in het winkelcentrum Geesterduin te Castricum is een verdachte aangehouden voor winkeldiefstal. In het cellencomplex op het Mallegatsplein toetst de hulpofficier van justitie de aanhouding en geeft het bevel tot oponthoud. Recherche neemt de zaak over.

Pin It
Bekeken: 4720x
https://ee.itk.ac.id/data/