Alkmaar Centraal

Zorginstelling Magenta voelt zich gedupeerd en in de steek gelaten door zorghotel De Palatijn door het besluit om het hotel aan Stichting Niko te verhuren. Dit schrijft het NHD. Het zorghotel moest per 1 december sluiten omdat de bezetting onvoldoende en het hotel niet rendabel was.

Aanvankelijk dacht Magenta mondelinge afspraken te hebben gemaakt over het tijdelijk in De Palatijn huisvesten van bewoners van woonzorglocatie De Molenhoeve in Sint Pancras, waar Magenta eigenaar van is.

In september kwam namelijk toestemming om bij De Molenhoeve nieuwbouw te plegen. Dat bouwproject zou anderhalf jaar duren, en dus dacht Magenta voor die periode in De Palatijn onderdak voor de bewoners hebben gevonden. Daarna zou zorginstelling Niko De Palatijn voor twintig jaar huren voor dementerende bewoners.

Nu blijkt dat De Palatijn  toch meteen met Stichting Niko in zee wil gaan. De Palatijn liet dat vrijdag aan Magenta weten. Er zit een logistieke reden achter, want het pand kan dan in één keer verbouwd kan worden. Magenta hoopt desondanks dat het besluit teruggedraaid kan worden en heeft een jurist ingeschakeld. 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl