Jan Hoekzema, fractievoorzitter van OPA, heeft een voorstel neergelegd voor de herinrichting van de Achterdam. In grote lijnen moeten de prostitutieramen geconcentreerd worden op de ene helft van de Achterdam, en moeten er appartementen en detailhandel op de andere helft komen. Dit schrijft het NHD.

Het plan wat Jan Hoekzema voorlegt is bedoeld om de leefbaarheid in de rosse buurt van Alkmaar te vergroten. De exploitanten van de Achterdam staan allemaal achter het plan.

In 2009 besloot burgemeester Bruinooge 92 van de 130 ramen op de Achterdam te sluiten; later volgden er nog een paar en bleven er 69 ramen open. Door de leegstand is het straatbeeld op de Achterdam er een van grotendeels dichtgetimmerde panden. Ook gaat er veel ruimte verloren die voor woonruimte of detailhandel had kunnen worden gebruikt.

Volgens het plan moet de prostitutie verdwijnen van de Achterdam Zuid. Zes peeskamers, op nummers 28 en 30 moeten daarom verplaatst worden naar Achterdam Noord. Deze zes peeskamers zouden terecht kunnen in de panden 2 tot en met 10. Er is al een particuliere koper die van nummers 20 tot en met 26 acht appartementen wil maken, en ook wooncorporatie Van Alckmaer is geïnteresseerd. Hiervoor moet wel het bestemmingsplan aangepast worden.

De panden 20 tot en met 30 kunnen geschikt gemaakt worden voor woonruimte of detailhandel, maar momenteel liggen daar nog beslagen op van de FIOD. Volgens Hoekzema heeft burgemeester Bruinooge aangegeven dat als er aanvaardbare plannen zijn voor de panden, hij zijn invloed wil aanwenden om de beslagen op te heffen.

Al lijkt het een vreemde combinatie om zowel woningen als raamprostitutie in dezelfde buurt te hebben, volgens Hoekzema en exploitant Cees van Ojen zullen er genoeg mensen zijn die er geen bezwaar tegen hebben om vlakbij bordelen te wonen.

Pin It
Bekeken: 5759x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/