Alkmaar, 28 januari 2012. Op zaterdagavond moest AZ in Limburg aantreden om de koppositie van PSV weer over te nemen. Omdat PSV op vrijdagavond de wedstrijd winnend afsloten, namen zij de eerste plaats over in de Eredivisie. Roda begon fel aan de wedstrijd en dat resulteerde na tien minuten in een voorsprong toen Malki de bal het doel in kopte. Roda liet de Alkmaarders wel spelen, maar echt gevaarlijk konden ze, in tegenstelling tot Roda niet worden. In de 33e minuut kon ook Junker na een pass op maat de bal achter keeper Esteban plaatsen. De tweede helft was veelal van hetzelfde laken en pak. AZ probeerde wel de het doel van Roda te bereiken, maar geen enkele aanval kon positief worden afgesloten. Aan het eind van de wedstrijd stond er 2-0 voor de thuis spelende ploeg op het bord. Dat betekent dat AZ nu officieel de koppositie aan PSV heeft overgedragen en het moet doen met een tweede plek.

Bekeken: 1580x