Alkmaar Centraal

Meer dan 500 scholen in heel Nederland doen mee aan de Paarse Vrijdag. Het Clusius College Alkmaar pakt dit jaar groots uit. De school wordt paars versierd, boven de ingang komt een regenboogvlag, iedereen binnen de school is gevraagd paars te dragen en er zullen paarse hapjes en drankjes worden uitgedeeld tijdens de pauzes.

Daarnaast wordt Paarse Vrijdag gebruikt om op een ludieke manier de Gay-Straight Alliance van het Clusius College officieel te openen. Hiermee willen de leerlingen, studenten en medewerkers laten zien dat zij de acties steunen die homofobie en transfobie tegengaan.

Nederland telt zo'n 1 miljoen homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LHTB’ers). Uit onderzoek dat namens COC Nederland is gedaan, blijkt dat 7 op de 10 last hebben van fysiek en/of verbaal geweld. Het gaat om duizenden gevallen per jaar.

"Voor zover bekend zijn er op Clusius College Alkmaar geen meldingen van pesterijen naar aanleiding van seksuele geaardheid" aldus Wim van Reenen, directeur vestiging Alkmaar. Maar dat wil niet zeggen dat LHTB'ers zich op de school veilig voelen, want het kan dat zij zich stil houden. Van Reenen heeft aangegeven dat hij, waar mogelijk, zijn volledige medewerking zal bieden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl