Stichting Behoud spreekt de intentie uit het eigendom van de Kapelkerk aan de Laat van de Protestantse Gemeente Alkmaar over te nemen. De stichting wil de kerk culturele functie laten behouden en de voorkeur gaat uit naar vestiging van theaterfestival Karavaan.

De Protestantse Gemeente Alkmaar wil vanwege teruglopend kerkbezoek onder andere de Kapelkerk afstoten. Omdat Stichting Behoud al eigenaar is van de Grote Kerk, is hen gevraagd om overname te onderzoeken, met behoud van culturele en monumentale waarde. Karavaan sluit volgens Behoud het beste aan, met haar cultuurproducties op of in cultureel erfgoed.

Karavaan is hét theaterfestival in Noord-Holland en heeft zich gedurende 23 jaar ontwikkeld tot een reizend festival van hoge en professionele kwaliteit met landelijke uitstraling. Door verlies van provinciale steun is Karavaan vrij zich te vestigen. Het oog viel op Alkmaar. Meer dan de helft van de bezoekers komt uit Alkmaar en omgeving en de gemeente heeft een divers landschap.

Gemeente Alkmaar wil een jaarlijkse subsidie verlenen om niet alleen een festival, maar ook een podium te creëren met divers aanbod.

Karavaan wil het bestaande theaterlocatiefestival voortzetten, maar dan volledig in regio Alkmaar. Voor 2016 wordt gewerkt aan het thema Local-Global, waarvoor al diverse grootschalige producties met bij elkaar honderden voorstellingen staan gepland.

Definitief besluit volgt als alle betrokken partijen tot een overeenkomst komen.

Pin It
Bekeken: 4645x
https://ee.itk.ac.id/data/